Recensies

Veel aan gehad

Ik moet zeggen dat ik over het geheel van voorbereiding, de uitvaart en nazorg erg tevreden ben. Je (Ernestine) bent toegankelijk voor ideeën, doet zinvolle suggesties, besteedt veel tijd en moeite zaken voor elkaar te krijgen en je bent in staat naast een zekere vaste regie ook flexibiliteit aan de dag te brengen. Dat was reden waarom de uitvaart van mijn zus zo succesvol was en aan mijn verwachtingen, en postuum die van mijn zus geheel voldeed, terwijl de gasten alle ruimte kregen het afscheid op hun wijze vorm te geven. Ik heb er veel aan gehad.

Jeroen Bouma

Schepje bovenop

Florien werd ons van harte aanbevolen en doet exact wat je van tevoren zou verwachten van een goede en attente uitvaartverzorger. Alles uit handen nemen en zonodig er een schepje bovenop. Heel fijn!

Thijs de Melker

Warm gevoel

Met een warm gevoel en grote tevredenheid kijken we terug op de door Florien verzorgde uitvaart van onze vader. Florien heeft van nature een sympathieke en empathische manier van handelen en dat heeft steeds een prettig en vertrouwd gevoel gegeven. Ze straalt rust uit, draagt goede ideeën aan en is scherp op timing en details. De uitvaart is verlopen zoals wij voor ogen hadden en alle eer daarvoor gaat naar Florien. Wij bevelen haar dan ook van harte aan.

Hanneke en Carolina van den Heuvel

Liefdevolle zorgen

Het was voor onze familie een geluk dat wij bij toeval  kennis maakten met Florien Bausch. Zij heeft ons vakkundig maar vooral begripvol alle zorgen die komen kijken bij een begrafenis uit handen genomen. Ze heeft alles geregeld en de nodige afspraken gemaakt, precies zoals we dat graag zagen.
Florien, bedankt voor je liefdevolle zorgen, we zijn blij je te hebben leren kennen.

Hannie Loerakker

Fantastisch begeleid

Florien is een bijzondere vrouw met veel begrip en hulpvaardigheid in tijden van emotioneel verdriet.

Zij heeft onze familie fantastisch begeleid bij de uitvaart van een familielid. De begrafenis omstandigheden waren moeilijk en zij heeft vol empathie meegedacht en voor ons een waardig afscheid verzorgd.

Ik kan Florien Bausch van harte aanbevelen!

Jacqueline Kiers - de Geus

Geweldig geholpen

Het was niet mijn eerste ervaring met Ernestine. Ze is empathisch, ervaren en heeft oog voor detail en de nabestaanden. Vorig jaar is mijn schoonvader overleden en is mijn schoonfamilie geweldig geholpen door haar. Dit jaar is mijn eigen vader overleden. Ikzelf was op dat moment in het buitenland en heb na het bericht van overlijden en in overleg met mijn broers en zussen geen seconde getwijfeld om meteen contact met haar te zoeken. Eén simpel telefoontje was genoeg om de vertrouwde aanzet weer te ervaren dat alles in goede banen geleid zou worden. In de twee dagen die het mij aan tijd heeft gekost om thuis te komen was ik ondanks mijn verdriet er op gerust dat ze meteen (binnen een uur) alle regelzorg uit handen van de familie had genomen. Ik wil een ieder die dit leest graag een tip geven uit eigen ervaring: weet dat je niet hoeft te wachten op het overlijden van een dierbare maar er juist al eerder voor kan zorgen dat op het moment van overlijden (of daarvoor) een ‘simpel’ telefoontje de eerste en grote druk van je schouders af haalt. Mijn vader was verzekerd bij Dela die ook de alleszins redelijke begeleidingskosten van Schultz & Bausch heeft betaald.

Thijs Houba

Steun waar nodig

Ik kwam bij toeval in contact met Florien, de dame die ik op het oog had had geen tijd. En ik ben blij dat het toeval het zo geregeld heeft.

De crematie van mijn moeder was Florien haar eerste crematie en ik heb haar leren kennen als kundig, een warm persoon, een heerlijk mens om mee te werken.

Ik kreeg advies, een schouder om op te huilen, hulp bij moeilijke beslissingen, steun waar nodig en ook rust als ik even “niets” wilde.

Een aantal maanden later moest ik helaas weer een beroep op haar doen en wederom is deze uitvaart heel fijn geregeld, alle geduld, steun en meedenken die ik, zeker ook bij deze crematie, heel hard nodig had.

In mijn testament heb ik opgenomen dat ik graag wil dat Florien ook die gaat verzorgen ook al ga ik ervan uit en hoop ik dat dat nog wel even zal duren.

Kortom, een aanrader.

Pauline van der Horst

Rustgevend

Florien heeft ons na het overlijden van onze vader op een hele fijne manier geholpen.

Aangezien wij geen ervaring hadden met zo’n verdrietige periode, was het heel rustgevend dat Florien ons begeleidde.

Rustig, behulpzaam, geduldig en ook gezellig.

Zij heeft ervoor gezorgd dat wij alle ruimte hadden om verdrietig te zijn en ondertussen ook samen de praktische zaken goed konden regelen.

Dolf Cox

Sensitiveit en humor

Als je te maken hebt met een overlijden van een familielid komt er veel op je af. Florien heeft ons op zeer professionele wijze begeleid bij de uitvaart van mijn moeder. We merkten meteen dat ze zeer ervaren is en het juiste netwerk met mensen om zich heen heeft die meteen beschikbaar zijn. Ze komt kordaat en krachtig over en is daarbij vooral ook een heel prettige en toegankelijke persoonlijkheid. Florien weet meteen een sfeer te creëren waardoor je je op je gemak en thuis voelt bij haar. Het proces lijkt hierdoor ‘vanzelf’ te gaan. Met haar energie en flexibiliteit was ze continu beschikbaar en stond ze telkens voor ons klaar. Haar sensitiviteit en een gezonde dosis humor zorgt ervoor dat ze telkens de juiste snaar weet te raken en dat er op lastige momenten kan worden gerelativeerd.
We kunnen Florien van harte aanbevelen!

Annekee en Cornelie Goedhuis

Perfecte ondersteuning. Prettig, menselijk, betrouwbaar en heel erg goede kwaliteit. Zondermeer aanrader!

Egmont Tilleman

Warm aanbevolen

Ernestine hebben wij benaderd om de uitvaart van onze moeder te begeleiden. Vanaf dat moment werden we ontzorgd en geleid naar een mooi en warm afscheid, geheel in lijn van de wensen van onze moeder en van ons. 

Op de uitvaart zelf was Ernestine gepast op afstand maar wel in charge. We kunnen haar warm aanbevelen!

Emma Gast

Aandacht voor alle betrokkenen

Ernestine is een zeer professionele en betrokken uitvaartbegeleider, een deskundig organisatietalent met gevoel voor traditie en oog voor detail. Zij biedt een luisterend oor voor de nabestaanden en heeft aandacht voor alle betrokkenen. Voor onze familie was zij tijdens de voorbereidingen van het afscheid en bij de uitvaart een enorme steun. Mede dankzij Ernestine kijken wij terug op een mooi afscheid.
Familie Langeveld

Daadkracht

Er is veelal geen tijd voor een weloverwogen keuze van een uitvaartbegeleider. Wie op zoek is naar inlevingsvermogen voor een echt persoonlijke invulling, daadkracht en transparantie belt Ernestine Schultz.

Jeroen Leffelaar

Professioneel en persoonlijk

Na een bezoek aan de website en prettig telefonisch contact met Ernestine, besloten wij dat Ernestine de uitvaart van onze moeder ging regelen en begeleiden. Vanaf het moment dat zij binnen kwam in de woning van onze moeder, voelde het vertrouwd met haar. Ze was belangstellend en luisterde goed naar onze wensen. Zij kwam met goede ideeën. Zij loste problemen, die veroorzaakt werden door de warmte in die week, goed en in overleg met ons op. De dag van de uitvaart was zij, samen met haar collega Florien en haar assistente Laetitia, op de achtergrond maar duidelijk de leiding nemend aanwezig.
De dag verliep precies zoals wij voor ogen hadden en met een warm gevoel kunnen wij terug kijken op dit afscheid. Bij deze uitvaartorganisatie is de zorg van een hoog niveau, doordat het professioneel en heel persoonlijk is!

Inge en Jolande

Precies zoals wij het wilden

Afgelopen september is onze vader overleden. Alhoewel hij al op leeftijd was, is het vrij plotselinge verlies een overweldigende emotie. 

Tegelijkertijd moeten er allerlei dingen gebeuren en worden besloten. Wat een verademing is het dan om iemand als Ernestine naast je te hebben. De zeer professionele aanpak gaf meteen rust en vertrouwen.

Als gezin hebben we ons kunnen focussen op de invulling van de uitvaart, terwijl Ernestine alles om ons heen regelde. De kaart, de kerk, het graf, het vervoer en en de condoleance-locatie. Alles was precies zoals wij dat wilden.

We hebben de dag bewust mee kunnen maken zonder steeds na te hoeven denken over de details. We kijken terug op een prachtige dag die door de regie van Ernestine vlekkeloos is verlopen.

We zijn haar veel dank verschuldigd.

 

Arno Hartogh, mede namens Jaap, Jacquelien en Marie-Lou

Professioneel op een fijne manier

Toen ik vanuit mijn professie een uitvaartbegeleider zocht, was voor mij direct duidelijk dat ik contact zou opnemen met Ernestine van Bausch & Schultz. Iemand had mij verteld dat zij nieuw in ‘t Gooi waren en zeer transparant zijn in hun kostendoorberekening. Dat aspect was voor mij zeer belangrijk. Als executeur gaat het immers om geld dat niet van jezelf is.

Het eerste kennismakingsgesprek, de uitvaart en de nazorg waren op een heel professionele en fijne manier geregeld. Ik wist precies waar ik aan toe was. Ernestine zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Zonder te veel op de voorgrond te treden.

Nicolien Belle

Direct vertrouwd

In januari 2018 overleed mijn man Bart op 50-jarige leeftijd. Hoewel hij al een tijd ziek was, kwam het einde toch nog onverwacht. Zo onverwacht dat de kinderen en ik op de ochtend van zijn overlijden nog iemand moesten vinden om ons te helpen bij het regelen van de uitvaart. Via internet kwamen we in contact met Florien. Nog geen anderhalf uur later was ze er. Ze voelde direct heel vertrouwd en de rust die ze uitstraalde was precies wat we nodig hadden in alle hectiek. Tijdens de dagen die volgden was Florien onze gids. Ze was er naar behoefte om ons te ondersteunen en van alles te regelen, maar vooral ook om ons op het hart te drukken om dat te doen waarvan wij vonden dat we het moesten doen. Toen een aantal weken later ook mijn moeder vrij onverwacht overleed, was Florien er opnieuw. Het voelde als het weerzien met een hele dierbare en goede (maar heel professionele) bekende. Ook deze keer verliep alles heel prettig.

De woorden die voor ons bij Florien passen zijn meebewegen, meedenken en alles regelen maar de nabestaanden vooral zélf laten kiezen en beslissen. De kinderen en ik kijken – ondanks het verdriet over het gemis – met heel veel voldoening terug op twee mooie laatste weken en sfeervolle uitvaarten die precies verliepen zoals we dat wilden en zoals Bart en mijn moeder dat hadden gewild. We zijn Florien daar enorm dankbaar voor, want dat gevoel blijkt tot op de dag van vandaag een enorme steun bij de verwerking van het verlies en heeft er mede voor gezorgd dat ons gezin dóór kan.

Marjolein Colenbrander

Contact Haarlem | bloemendaal e.o.

Florien Bausch

06 28 157 217

florien@bausch-schultz.nl

Neem contact op

Contact Gooi en Vechtstreek

Ernestine Schultz van Haegen

06 40 15 33 33

ernestine@bausch-schultz.nl

Neem contact op